Als je een motorrijder bent, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste motorkleding te dragen. Niet alleen biedt het bescherming tegen de elementen en eventuele valpartijen, het zorgt er ook voor dat je er stoer uitziet op de weg. Maar waar moet je op letten bij het kopen van motorkleding? En welke motorkleding is essentieel voor jouw veiligheid op de weg?    

 

De essentiële zaken

Allereerst is een goede helm natuurlijk essentieel. Het beschermt je hoofd bij een eventuele val en zorgt ervoor dat je goed zicht hebt op de weg. Bij het kopen van een helm in een motorkleding webshop is het belangrijk dat deze goed past en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Kies voor een integraalhelm als je de beste bescherming wilt, of voor een jethelm als je meer ventilatie wilt.Een ander belangrijk onderdeel van motorkleding is een goede motorjas. Deze beschermt je bovenlichaam tegen de wind en regen, en biedt bescherming bij een eventuele val. Kies voor een jas met protectoren op de schouders, ellebogen en rug voor optimale bescherming. In de zomer kun je kiezen voor een luchtige textiele jas, terwijl je in de winter beter af bent met een waterdichte en gevoerde leren jas. Ook handschoenen zijn essentieel bij het rijden op de motor. Ze beschermen je handen tegen de wind en kou, en bieden bescherming bij een val. Kies voor handschoenen met protectoren op de knokkels en vingers voor extra veiligheid.

 

De onderkant aangekleed
Als het gaat om broeken, zijn er verschillende opties. Een leren motorbroek biedt optimale bescherming bij een val, terwijl een textiele broek meer ventilatie biedt en beter geschikt is voor de zomer. Kies voor een broek met protectoren op de knieën en heupen voor optimale bescherming. Ook kan je kiezen voor een motorpak. Dan heb je direct een bijpassend setje. Als laatste is ook goede motorlaarzen belangrijk. Ze beschermen je voeten en enkels bij een val, en bieden extra grip op de voetsteunen van de motor. Kies voor laarzen met een stevige zool en protectoren op de enkels voor de beste bescherming.

 

Voor ieder jaargetijde

In de zomer kun je het beste kiezen voor luchtige textiele kleding, terwijl je in de winter beter af bent met waterdichte en gevoerde leren kleding. Kies daarnaast voor een balaclava om je gezicht te beschermen tegen de kou en wind, en draag eventueel thermokleding onder je motorkleding voor extra warmte. Al met al is het belangrijk om te investeren in goede motorkleding die past bij jouw rijstijl en de weersomstandigheden. Kies voor kleding met protectoren en let goed op de pasvorm en kwaliteit. Zo kun jij veilig en stijlvol de weg op!